Citronmarinerad fläskfilé med vitlökssås av Cantadou - basilika & gräslök

Inte haft någon ork till att varken fixa designen här på bloggen eller lägga ut nå nytt inlägg då jag haft mycket med arbetsträning osv i veckan! Men nu under veckan som kommer ska jag ta tag i det har jag tänkt. 
 
Här kommer ett repect jag testa här om dagen där jag testade Cantadou - basilika & gräslök. 
 
 
Citronmarinerad fläskfilé med vitlökssås av Cantadou - basilika & gräslök

3-4 personer (beroende på hur mycket man äter)
Ugn: 225 grader (till pommes frites eller klyftpotatis. Blev pommes denna gång pga brist på potatis) 
 
Ingredienser
Fläskfilé
Olivolja
Smör (att steka i)
Vitlökspulver
Salt
Citron (koncentrat eller saft från en citron)
1 dl creme fraiche
1 burk Cantadou - basilika & gräslök
3 vitlöksklyftor
Peppar

Gör så här
1. Sätt på ugnen och ha in pommes fritesen. (eller vad man nu vill ha till)
2. Putsa och skär filéen i 1-2 cm tjocka skivor. Doppa fileérna i lite olivolja och ha sedan på salt och vitlökspulver på dem och arbeta in det lite med fingrarna. Droppa till sist på citronsaften på båda sidor av köttet. Stek sedan bitarna tills dem är genomstekta.
3. Under tiden köttet steks så gör du såsen. Värm creme fraiche och cantadou i en kastrull. Ta sedan av den från plattan och pressa ner vitlöksklyftorna och ha i peppar. 

Servera med en grönsallad till!
 
 
Börja med att 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0