LCHF Microbröd
Mina pålägg brukar bli; bredgott smör, ost och gurka! (bilder på brödet kommer läggas till imorgon)
Prova dig fram med vilket skål du ska använda för att ”grädda” brödet. Tiden nedan är ungefär, känn gärna efter efter ca: 1 minut. Brödet ska ha blivit fast och inte kännas kladdig.
Microbröd (2 små bröd eller ett större om du använder en djup tallrik istället för två små skålar)
1 helt ägg
1 dl mandelmjöl
½ krm salt
25 gram smör
Gör såhär;
Smält smöret. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner mandelmjöl och salt. Tillsätt till sist det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i två mindre skålar (eller en större skål, jag brukar använda en djup tallrik) och grädda på full effekt i 1,5-2 minuter. Låt svalna och toppa med valfritt pålägg.
Näringsvärde Microbröd (103 g)
Kcal : 248
Protein : 15,4 g (11%)
Kolhydrater : 2,5 g (2%)
Fett : 52,3 g (87%)
