-

Haircut!

Kvällens sysselsättning!

Spela gamla nintendo spel på datorn! Skönt nog men en nintendo-spel-dosa som har USB uttag!
Pasta Carbonara!
1½ dl matlagningsgrädde
½ gul lök
2/3 philadelphia vitlök & örter
2 vitlöksklyftor
Peppar
1. Finhacka löken och tärna baconet.
2. Stek sedan bacon och lök tillsammans med två pressade vitlöksklyftor.
3. Ha i matgrädden och philadelphian. Låt puttra nån minut.
4. Krydda sedan med peppar efter eget tycke.

Chokladbollar!
Delar med mig av det receptet jag använde:

100 gram margarin (gärna rumsvarmt då blir det lättare att använda)
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
2 msk kallt kaffe eller vatten
4 msk kakao
Pärlsocker eller kokos
Gör så här
1. Rör samman margarin och socker.
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop.
3. Strö ut kokos eller strösocker på en tallrik.
4. Forma till runda bollar och rulla dem i kokosen alternativt strösockret.
5. Placera chokladbollarna i kylskåp. Går även bra att frysa in
'

Nya hobbyn!
Det var min pojkvän som började det hela då han alltid velat testa och beställde därför material som behövs för att göra spray tavlor. Och då testade även jag på att göra nån bild. Och det var faktiskt lättare än vad man tror. Gäller bara att ha lite fantasi :) Så tänkte visa er en tavla som jag gjort för någon vecka sedan. Just nu är det mest planeter som vi gör, det är de som är lättast som nybörjare. Men mitt mål är att sen göra en avbild av golden gate bron eller liknande!

Just denna tavla hänger nu hos min systerdotter då hon fick den som inflyttningspresent =)
Mera skisser!

Inspirations skisser - Dress In Pastel

Scones till frukost!

100 g smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
4. Dela den sedan i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Servera nygräddade och varma!

Kycklinggryta med tacosmak!
2 kycklingfiléer
1 burk Creme Bonjour Taco
Ca 2 dl Matlagningsgrädde
1/3 philadelphia - vitlök & örter (inget måste, jag tog det bara för att jag ville ha i något mera med smak och hade kvar 1/3 från förr. Men tror inte det gjorde så stor skillnad på smaken)
Salt & peppar
Citronpeppar
Ca 1 msk Taco-dipp-mix (eller vanlig taco krydda. jag hade bara dipp mix med tacosmak hemma :))
1. Putsa kycklingfiléerna, skär i bitar och krydda dem med salt, peppar och citronpeppar efter eget tycke.
2. Stek filéerna tills de är genomstekta. Ha sedan i creme bonjour taco, matlagningsgrädden och ev. philadelphian (eller creme fraiche). Låt puttra några minuter.
3. Krydda sedan med Taco mixen efter, mängd efter smak. (använde inget mått när jag hade i, utan smakade av)
4. Låt puttra några minuter till innan du serverar! Själv hade jag klyftpotatis till men funkar lika bra med annat tillbehör!


Blogg-renovering
You don't know until you try

Skisser!

Inspiration only

Bedtime

Smaksatt Creme Fraiche
Dessa två creme fraiche fick följa med i matkassen, blir att testa på dem nån gång! Till kyckling skulle jag tro att det blir. Någon som har något bra recept kanske?


Hackade även upp några gula lökar och frös in. Så slipper min handled lida varje gång jag ska ha lök!
Tips till er!
Tänkte tipsa om ett skala-hjälp-verktyg som jag inte skulle kunna klara mig utan när det kommer till skala potatis bland annat! (Har jättesvårt för att skäla pga värk i fingrar och handled)
Så denna lilla sak är ett verktyg som är ergonomiskt för just handen. Man har den på fingret så den ligger lätt i handflatan när man skalar potatis bland annat (men går lika bra med vad som helst då det är vanliga blad på den). Istället för att använda bara handledens rörelse blev det hela armen som rörde sig. Så har ni problem med handled och vidare rekommenderar jag verkligen denna! Underlättade mycket med värken. Så nu slipper jag be pojkvännen om hjälp varje gång jag ska skala potatis :))
Hittade den inne på cervera för 79kr, men finns säkert på fler ställen! Palmpeeler heter den.

Citronmarinerad fläskfilé med vitlökssås av Cantadou - basilika & gräslök
3-4 personer (beroende på hur mycket man äter)
Ugn: 225 grader (till pommes frites eller klyftpotatis. Blev pommes denna gång pga brist på potatis)
Olivolja
Smör (att steka i)
Salt
Citron (koncentrat eller saft från en citron)
1 dl creme fraiche
1 burk Cantadou - basilika & gräslök
3 vitlöksklyftor
Peppar
2. Putsa och skär filéen i 1-2 cm tjocka skivor. Doppa fileérna i lite olivolja och ha sedan på salt och vitlökspulver på dem och arbeta in det lite med fingrarna. Droppa till sist på citronsaften på båda sidor av köttet. Stek sedan bitarna tills dem är genomstekta.
3. Under tiden köttet steks så gör du såsen. Värm creme fraiche och cantadou i en kastrull. Ta sedan av den från plattan och pressa ner vitlöksklyftorna och ha i peppar.
Servera med en grönsallad till!



Välkommen till min nya blogg!
Har haft tanken ett bra tag nu att starta en kreativ blogg. En blogg där jag kan skriva om mina kreativa dagar. Från början var tanken att bara skriva om mina sömnads-projekt eftersom det var det som jag mest höll på med då. Men nu har jag fått upp ett intresse för även matlagning och lite bakning ibland. Därför tänkte jag att det nu var dags för en sådan blogg, där jag kan skriva mina recept, både egna och sådana som jag hittat och det som jag syr. Kommer även lägga upp lite inrednings-inspiration och saker jag köper till hemmet, efter det också är ett stort intresse.
Då jag är sjukskriven, och även är under arbetsträning, pga att jag har sjukdomen EDS (ehlors danlos syndrom) så är jag bara hemma i stort sett hela tiden och har då mycket tid att leta inspiration till mina nästa projekt. Dock blir det inte alltid lika mycket gjort då jag ligger dålig ofta med värk osv. Men jag ska försöka hålla bloggen i liv så mycket som det går. Mest för min egen skull men är du intresserad av att följa bloggen är du väldigt välkommen :)
Nu till en början kommer det vara mycket design-ändringar på bloggen tills jag hittat något jag är nöjd med. Men sen ska jag komma igång ordenligt.
Men kan inleda med ett recept på en hallonkaka jag gjorde igår :)

3 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Tinade hallon (andra bär går lika bra om man hellre vill ha det)
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker poröst. Blanda sedan ner smör och mjöl i äggblandningen. (vänd ner det med en slev, ej visp)
4. Smöra en ungsform, ca 30x20 cm, och bred ut smeten i den. Mosa hallon en aning och häll sedan över dem på smeten.
5. Grädde i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
6. Låt kakan svalna, skär den sedan i rutor.
Servera som dem är eller med vaniljsås eller grädde!
Funkar även bra med äpple och kanel istället för bär :)