Ugnspannkaka med bacon!

Dagens middag blev ugnspannkaka!

4 portioner

Ugn 225 grader
Tillagningstid 30-45 minuter

Ingredienser 
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
200-300 g bacon
 
Gör så här
1. Smörj en långpanna lätt, ca 30x40 cm. Strö ut baconet och ställ in långpannan i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen på 225°C.
2. Gör pannkakssmeten: Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt sedan hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa till sist i äggen. 
3. Ta ut baconet från ugnen när ugnen nått 225°C eller när det ser tillagat ut. Det brukar vara lagom när ugnen nått rätt temperatur men var gärna uppmärksam på att det kan gå fortare.
4. Fördela fettet från baconet över hela pannan.
5. Häll över smeten. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan "stannat" och fått fin färg. Ca 20-25 minuter. 

Skär i bitar och servera med din favoritsylt och grädde!
 
 
 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0