Kycklinggryta med tacosmak!
Nej nuså... nu är jag nöjd med headern och designen. Bara bakgrundsbilden jag velar mellan. Men den får va där den är nu! Tog längre tid än förväntat med allt detta så :)
NU ska jag ta och skriva om hur middagen med bonjour - taco gick. Det blev kyckling gryta, men blev inte som jag tänkt från början. Trodde att osten skulle ha mera smak än vad den hade så när jag smakade av var det inte mycket tacosmak (inte för att jag hade förväntat mig jättemycket men ändå). Så fick improvisera lite med det som fanns hemma! Så här blev iallafall resultatet:
Ingredienser (till 2 personer)
2 kycklingfiléer
1 burk Creme Bonjour Taco
Ca 2 dl Matlagningsgrädde
1/3 philadelphia - vitlök & örter (inget måste, jag tog det bara för att jag ville ha i något mera med smak och hade kvar 1/3 från förr. Men tror inte det gjorde så stor skillnad på smaken)
Salt & peppar
Citronpeppar
Ca 1 msk Taco-dipp-mix (eller vanlig taco krydda. jag hade bara dipp mix med tacosmak hemma :))
2 kycklingfiléer
1 burk Creme Bonjour Taco
Ca 2 dl Matlagningsgrädde
1/3 philadelphia - vitlök & örter (inget måste, jag tog det bara för att jag ville ha i något mera med smak och hade kvar 1/3 från förr. Men tror inte det gjorde så stor skillnad på smaken)
Salt & peppar
Citronpeppar
Ca 1 msk Taco-dipp-mix (eller vanlig taco krydda. jag hade bara dipp mix med tacosmak hemma :))
Gör så här
1. Putsa kycklingfiléerna, skär i bitar och krydda dem med salt, peppar och citronpeppar efter eget tycke.
2. Stek filéerna tills de är genomstekta. Ha sedan i creme bonjour taco, matlagningsgrädden och ev. philadelphian (eller creme fraiche). Låt puttra några minuter.
3. Krydda sedan med Taco mixen efter, mängd efter smak. (använde inget mått när jag hade i, utan smakade av)
4. Låt puttra några minuter till innan du serverar! Själv hade jag klyftpotatis till men funkar lika bra med annat tillbehör!
1. Putsa kycklingfiléerna, skär i bitar och krydda dem med salt, peppar och citronpeppar efter eget tycke.
2. Stek filéerna tills de är genomstekta. Ha sedan i creme bonjour taco, matlagningsgrädden och ev. philadelphian (eller creme fraiche). Låt puttra några minuter.
3. Krydda sedan med Taco mixen efter, mängd efter smak. (använde inget mått när jag hade i, utan smakade av)
4. Låt puttra några minuter till innan du serverar! Själv hade jag klyftpotatis till men funkar lika bra med annat tillbehör!


Tips till mig själv och er: Denna tacokyckling istället för vanliga köttfärsen nästa gång det blir tacos kanske? Ska testas!

Kommentarer
Trackback